FAQ - OFTE STILTE SPØRSMÅL

Digital Markedsføring betyr enkelt og greit at man er synlig på de ulike digitale kanalene som er der ute. De aller fleste i dag bruker som regel søkemotoren Google (90%+) for å søke etter varer og tjenester. Hvis din bedrift ikke dukker opp i søket, så sier det seg selv at de ikke vil klare å finne deg. Så uansett om du har holdt på i mange år eller har allerede mange faste kunder, så er synlighet viktig. Både for å vise at bedriften din har en god tilstedeværelse , men også for å holde trafikken oppe slik at man har muligheten til å kunne hente nye kunder når man trenger det.

Når er det mest hensiktsmessig å annonsere på Google, og når du bør gå for Facebook-annonser? På Google søker folk etter ting de trenger. På Facebook er folk ut etter å sosialisere, snoke og bli underholdt. På Google vil annonsering i større grad treffe din kjøpergruppe. På Facebook vil du kunne nå et mye bredere publikum, men langt færre handler direkte fra plattformen.

Om du skal du generere salg via annonser på Facebook, må du først tilby noe som har umiddelbar verdi. Du må slå til med en hjelpsom YouTube video eller et underholdende blogginnlegg. Derifra kan du pushe kundene videre til landingssider med salgsargumenter. Det er mer jobb enn Google-annonsering, men det bygger samtidig din merkevare på en mye bedre måte, til en mye lavere pris.

Leadgenerering er en digital markedsføringstaktikk som brukes til å skape interesse for produktet eller tjenesten din og etablere en pipeline for salg. Med blygenerering er fokuset på konverteringer. Leadgenerering innebærer innsamling av potensiell kundekontaktinformasjon, for eksempel navn og e -post, og du kan nå disse prospektene via e -postmarkedsføring, opprettelse av produktvideoer, whitepapers og mye mer.

Konverteringsoptimalisering refererer til praksisen med å bestemme hvordan et nettsted kan øke forholdet mellom besøkende og faktiske kunder. En konvertering er en besøkende på stedet som har foretatt en ønsket handling (vanligvis kjøpt) i stedet for bare å se på innhold og forlate. En måte å optimalisere konverteringer på er å utføre A/B -testing, som samtidig kjører to forskjellige nettsider med endret design eller innhold for å se hvilke som gir flere konverteringer, og dermed hvilken side en virksomhet bør implementere fremover.

Digital markedsføring trenger ikke å koste mye, men alt er avhengig av hva du ønsker og oppnå og ikke minst hva du tilbyr. Du kan faktisk etablere en god digital markedsføringsstrategi uten de største budsjettene. Men det er også viktig at du ser en klar sammenheng mellom rekkevidde og kostnader. Dette betyr: Jo flere mennesker og bedrifter du ønsker å snakke med/til, jo mer koster det. 

Digital markedsføring kan derfor koste deg alt fra 100 kr – 100.000 kr (eller mer). 

Noe av det kanskje viktigste med en digital markedsføringsstrategi handler om å arbeide langsiktig. På denne måten har du mulighet til å samle inn, og optimalisere kampanjer og innhold baser på dataen du samler inn. Data bør være kjernen av din digitale markedsføring. 

Både Facebook & Google samt de aller fleste plattformer der ute i dag har ulike verktøy som lar deg som annonsør kunne måle resultatene dine. For at alle disse verktøyene skal fungere optimalt, så må man ha litt erfaring og sørge for at kontoene er riktig optimalisert. Dette er alt fra sporingskoder slik at din hjemmeside eller nettbutikk snakker sammen med annonseplattformene. 

Inbound marketing er en digital markedsføringsstrategi som fokuserer på å tiltrekke kunder ved hjelp av relevant og verdifullt innhold – og dermed få potensielle kunder til å oppsøke bedriften fremfor å vente på å få deres oppmerksomhet. … Ved hjelp av informativt innhold veiledes kunden gjennom hele kjøpsreisen.

En funnel, eller en salgstrakt, er en automatisert prosess som engasjerer dine besøkende, konverterer dem til leads og siden automatisk bearbeider dem til de er klare for et eventuelt kjøp. En funnel trenger innhold til å tiltrekke seg lesere. I tillegg til insentiver til at folk skal gi deg informasjonen sin. Gjerne nedlastbar content som hjelper leseren videre.

For at en funnel skal fungere best mulig, må den med andre ord fylles med masse relevant og kunnskapsgivende innhold.

Det kreves ulike typer innhold, avhengig av hvor i salgsprosessen den potensielle kunden er. Det som ligger til grunn for en funnel er content marketing og inbound marketing satt i system sammen, slik at den automatiserte markedsføringen har god flyt. Når en funnel er riktig satt opp, vil den automatisk kunne lede leads direkte inn i ditt CRM system. Dette er et fantastisk verktøy om du vil effektivisere din digitale markedsføring og dermed skape varme leads til dine selgere.

WOULD YOU LIKE

TO BECOME A FAMM?

We are always looking for new talents.

If you think you have what it takes to become the next Famm member, we are happy to welcome you to the team. First, let us know more about you.

Fill out the form below with your details and attach an application and your resume.

READY TO INCREASE

YOUR SALES AND GROW

YOUR BUSINESS?

Before you choose to work with us it’s important to make sure we will make a good team. We don’t work with any client and you should think the same. Through a close conversation with you, we will map out what you want to achieve and which strategies will suit best to your needs.

Book a free call today and let’s see if we match.